Sasad liget 6. és 7. ütem

Budapest mára egyik legjobban csengő nevű zöldövezeti lakóparkja a XI-XII. kerület határán, a Sas-hegytől dél-nyugatra fekvő, Beregszász, Rodostó Nagyszeben és Menedékes utcák által határolt Sasadliget lakópark, amely összesen hét ütemben valósult meg. A lakópark befejező két ütemének kivitelezését a Beregszász, Pálinkás Antal, Szedersor és Maléter Pál utcák által határolt területen cégünk valósította meg. A két ütemben 6 épületben összesen 287 lakás és 6 üzlet készült. A 6. ütemben 5.441 m2 nettó alapterületen a 2 épületben 46 lakás, 6 üzlet, 40 gépkocsibeálló és 55 tároló, míg a 7. ütemben 18.045 m2 nettó alapterületen a 4 épületben 141 lakás, 140 gépkocsibeálló és 139 tároló található.

Mindkét ütemnél tagolt épülettömegek jelennek meg és ütemenként a felszín alatt a pinceszinten összeköttetésben állnak egymással. Az épületek egy és kéttraktusos függőfolyosós kialakításúak, fedett-nyitott, a csapadék hatásaitól védett lépcsőházakkal. Mindkét ütemen a zöldfelületek rendszere behálózza az épületek közötti területet, mely zöldfelületek a telkek közepén egy-egy nagyobb összefüggő belső kertet hoznak létre. Az épületek alatt egy-egy mélygarázs készült vízzáró monolit vasbeton szerkezettel és az épületek felszerkezetei szintén monolit vasbetonból, valamint Porotherm vázkitöltő falazattal készültek. A terepszinti adottságokat követve, az egyes épületek földszintjei egymástól lépcsőzetesen eltérnek, ezért a pince egyes részein nagy belmagasság, méretes alulbordák és a vízzáró szerkezet felett belső rámpák tervezését tette szükségessé, ezzel nehezítve a kivitelezést. További kihívást jelentett, hogy a homlokzatok egyes felületei, egy speciális metál bronz színezést kaptak, melynek felhordási technológiája, rétegszáma, struktúrája eltér a megszokott homlokzatképzési anyagoktól.

A 6. ütem műszaki átadás-átvétele 2020. februárban, a 7. ütem 2020. decemberben zárult le. Ezt követően a lakások birtokbaadása is megtörtént.

Képek

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk

logo
    • Iroda, levelezési cím:
      1025 Budapest, Szépvölgyi út 6
    • Magyarország
    • 06 1 225 2525
  • email link
map